avgust 11, 2016

Melem za hemoroide

Melem se spravlja od kombinacije sledećih lekovitih biljaka: korena gaveza, cveta i lista kantariona, cveta nevena, cveta hajdučice, kore zove, kore leske, bokvice. Pored navedenog lekovitog bilja osnovu melema čini najfiniji pčelinji vosak domaće proizvodnje porodice Lekić, kao i najfinije hladno ceđeno maslinovo ulja. Svo lekovito bilje koje se koristi za pravljenje melema je pažljivo odabrano i ručno ubrano. Ova lekovita mešavina utiče na smanjenje bola, otoka, ima antiseptičan i antibakterijski  efekat, dovodi do smanjenja upale i regeneracije tkiva.

Kvalitet melema i zdravstvenu ispravnost je kontrolisao Institut za javno zdravlje Kragujevac. Stručno mišljenje o ispunjavanju svih uslova propisanih zakonskim aktima zavedeno je pod brojem P2138.

Rok trajanja melema je 12 meseci od momenta otvaranja. Melem se ne mora čuvati u frižideru. Melem je namenjen za spoljnju upotrebu ( tj samo za mazanje ne sme da se proguta tj. pije)

Uputstvo za upotrebu

Kada postoje akutne tegobe kao sto su bol, svrab, pečenje, vlaženje melem se nanosi na obolelo mesto 2-4 puta na dan. Broj aplikacija zavisi od intenziteta tegoba. Najbolje je da se na obolelo mesto nanosi posle tuširanja i posle defekacije tj. pražnjenja creva. Obavezno naneti melem uveče pred spavanje. Dužina trajanja tretmana je individualna. Prvi rezultati tj. smanjenje bola, svraba, pečenja se obično vide nakon 3-5 dana od početka primene. Ako posle par dana dođe do smanjenja simptoma i tegoba savetujemo vam da i dalje nastavite sa primenom melema minimum 2 nedelje da bi lekovita biljna mešavina u punoj meri uticala na regenerciju tkiva i dovela do smanjenjapostojećeg upalnog procesa.Kod hroničnh ( starih hemoroida ) čije prisustvo nije praćeno intenzivnim simptomima melem se nanosi 1-2 puta na dan u periodu 10-15 dana ( po potrebi i duže). Melem poseduje komponente koje imaju efekat vazokonstrikcije ( skupljanja vena) i antiedematozni efekat ( smanjenje otoka) pa njegova primena na ovaj način može dovesti do regresije tj. smanjenja veličine postojećih hemoroida.Kod unutrasnjih hemoroida melem možete aplikovati na sledeći način. Napraviti mali čepić od vate i umočite u mlaku smesu melema. Melem bi trebao da u potpunosti obloži vatu, sačekajte da se ovako napravljen čepić ohladi i zatim ga možete staviti u predeo anusa. Nakon par sati dejstava obavezno izvadite čepić ( vatu ). Ovakav način primene se savetuje posle defekacije tj. pražnjenja creva. Melem takođe možete aplikovati i prstom 1-2 puta na dan.Nema vremenskog ograničenja za primenu našeg melema jer svi sastojci su potpuno prirodni i pažljivo odabrani, nema kortikosteroida nema konzervanasa. Možete ga koristiti sve dok smatrate da imate potrebu za time.

Melemi Poruci Banner