avgust 11, 2016

Melem za proširene vene

Melem se spravlja od kombinacije sledećih lekovitih biljaka: cvet i list nevena, ekstrakt divljeg kestena u alkoholu, kora gaveza i lavanda.  Pored navedenog lekovitog bilja osnovu melema čini najfinija svinjska mast i pčelinji vosak.

Svo lekovito bilje koje se koristi za pravljenje melema je pažljivo odabrano i ručno ubrano. Ova lekovita mešavina utiče na smanjenje bola, otoka, ima antiseptičan i antibakterijski  efekat, dovodi do smanjenja upale i regeneracije tkiva.

Kvalitet melema i zdravstvenu ispravnost je kontrolisao Institut za javno zdravlje Kragujevac. Stručno mišljenje o ispunjavanju svih uslova propisanih zakonskim aktima zavedeno je pod brojem P1366.

Rok trajanja melema je 12 meseci od momenta otvaranja. Melem se ne mora čuvati u frižideru. Melem je namenjen za spoljnju upotrebu ( tj. samo za mazanje ne sme da se proguta tj. pije)

Uputstvo za upotrebu

Melem se nanosi u tankom i ravnomernom sloju 2 do 4 puta na dan  na bolna mesta, uz laganu masažu, odozdo prema gore. Prvi rezultati tj. smanjenje bola, otoka, pečenja i težine u nogama se najčešće vide nakon 3-5 dana od početka primene. Ako posle par dana  dođe do smanjenja simptoma i tegoba savetujemo vam da i dalje nastavite sa primenom melema minimum 2 nedelje da bi lekovita biljna mešavina u punoj meri uticala na regeneraciju i dovela do smanjena postojećih upalnih procesa. Melem je namenjen isključivo za spoljašnju upotrebu. Ne sme se nanositi na oštećenu kožu  tj. površine zahvaćene ekcemom i otvorene rane. Može se na nanositi na suvu i ispucalu kožu jer će neven i kantarion koji se nalaze u sastavu melema blagotvorno delovati i dovesti   do hidratacije i regeneracije kože. Preparat se može upotrebljavati ispod zavoja, čarapa i elastičnih čarapa.

Nema vremenskog ograničenja za primenu našeg melema jer svi sastojci su potpuno prirodni i pažljivo odabrani, nema kortikosteroida nema konzervanasa. Možete ga koristiti sve dok smatrate da imate potrebu za time.

Melemi Poruci Banner